16 évet dolgoztam a Semmelweis Egyetem Ortopédiai Klinikáján, ahol folyamatosan részt vettem az orvostanhallgatók, majd a szakorvosok oktatásában, képzésében. A Sportkórházban eltöltött éveim alatt az ortopédia, rehabilitáció, fizioterápia és osteologia tárgyköre mellé a sportorvosi támakörök oktatásában is résztvettem. Számos szakdolgozat született a kooordinálásom által.  Több, mint 40 tudományos közlemény megírásában vettem részt, számos könyvfejezet és szakmai protokoll megírásában vállaltam aktív szerepet. Jelenleg is folyamatosan kérnek tőlem szakmai tanácsokat. Közel 20 nemzetközi tudományos gyógyszervizsgálatnak voltam a vezetője, társvezetője, jelenleg is kutatok.  Rendszeresen adok elő orvosi konferenciákon, veszek részt szakmai továbbképzéseken. 

Nevemhez fűződik még:

A Nemzeti Törésmegelőző és Kockázatjavító Program ( NE TÖRJ ) kidolgozása és koordinálása.

A program célja: az osteoporosis típusos töréseit frissen elszenvedett magas csonttörési kockázatú (csípőtáji, radius distalis vég, proximális humerus és csigolyatest ) 50 év feletti nők további kivizsgálása osteoporosis irányába és a kiszűrt osteoporosisos betegek secunder törésprevenciója (felvilágosítás, egyénre szabott hatékony gyógyszeres kezelés, gyógytorna betanítása, életviteli tanácsadás, későbbi csonttörési veszély csökkentése). A Program szakmai felügyeletét a Magyar Osteoporosis és Osteoarthrologiai Társaság (MOOT), a Magyar Ortopéd Társaság és a Magyar Traumatologus Társaság közösen látja el a MOOT kiemelt koordinatív szerepvállalásával.

Budapest III. San Marco utcában működő Magyarországi Osteoporosisos Betegek Egyesületének orvos-szakmai vezetése 2002 és 2011 között, amely 300 taggal működik. Havonta a klubrendezvények megszervezése, szponzorok biztosítása, előadások tartása.

 

Számos betegtájékoztató elkészítése a paciensek számára közérthető írott és elektronikus formában. Ingyenes ismeretterjesztő előadások megtartása számos betegklubban.

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük